Antonio Bratoš, OPG

Nova imena region-scene: Antonio Bratoš (Dubrovnik)

Muzika - regija Show Time

Antonio Bratoš i grupa OPG zanimljiva su i duhovita pojava na dubrovačkoj sceni i poznati su samo u svom kraju, ali bi se to uskoro moglo promijeniti.

Dubrovački sastav OPG, ili punim nazivom Opičena poljoprivredna glazba, ima svoj eklektični stil, jednako opičen, koji nazivaju agro pop / motika swing / veggie funk, a znači – temama o kojima pjevaju pristupaju iz duhovite, satirične perspektive, uz akustičarsku muzičku podlogu plesnog latino ritma.

Ilustrira to njihov spot za pjesmu ”Eko certifikat” sa prvog albuma “Kompost“, koji su objavili prošle godine za etiketu Sipa Music.

OPG su Luči Vierda (vokal), Matej Trpin cajon, prateći vokal), Antonio Bratoš (gitara, vokal), Igor Vlahušić (bas), Ivana Butigan (flauta, violina, vokal) i Romana Kalauz (kazoo trumbeta, prateći vokal).

Ovih je dana njihov frontmen Antonio Bratoš, kao solista, objavio pjesmu “Anananana“, kojom  najavljuje nadolazeći album planiran za narednu godinu za Sipa Music / Menart.

Za razliku od bendovskog duhovitog širenja globalne svijesti, na samostalnom albumu Bratoš će pokazati svoju intimniju stranu, pa je najavni broj ljubavna pjesma koja govori o vrlo poznatom ‘šta je moglo biti da su okolnosti bile drugačije’.

Ipak, koncept matičnog benda će nastaviti, što znači da će sve pjesme biti plesnog ritma i različitih stilova. Ovisno ne samo od osobnih ambicija, već i o brojnim okolnostima (medijskim, marketinškim) rezultat je teško prognozirati, no već “Anananana” zvuči dovoljno zanimljivo da privuče širu, regionalnu publiku.