OK cinema stage

OK Cinema Stage: 2 svjetska i francuski mega-hit na OK Festu

Film & Foto & TV Show Time

I ove godine OK Fest na Tjentištu, u saradnji sa Operacijom kino (putujuće kino Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra), ima prateći filmski program, a on je ovaj put super-mega atraktivan.

Ekipa Operacije kino pažljivo je odabrala tri filma koja će se svake večeri prikazati na velikom filmskom platnu od 21:00 u OK cinema zoni.

Prvi film, na rasporedu 6. jula/srpnja, je ”Avengers: Infinity war”, najnoviji američki superhero film baziran na junacima Marlev stripova, u kojem glavnu ulogu igra Robert Downey Jr. uz niz drugih poznatih imena, a film je, poslije svjetske premijere prije nešto više od dva mjeseca, na blagajnama već upisao više od 2 milijarde dolara prihoda.

Drugog dana, 7. jula, prikazuje se ”Solo: A Star Wars Story”, još jedan friški američki SF block buster. Režiju filma, čija premijera je bila prije mjesec dana, potpisuje čuveni Ron Howard i, očekivano, zarada se penje u nebesa, sa već ostvarenih 356 miliona dolara.

Treći film (8. 7.) nije iz ove kategorije, a sigurno će biti poslastica za publiku, jer je riječ o novoj komediji iz francuske produkcije (premijera 4. 4. 2018.), ”Gaston Lagaffe: šeprtlja nad šeprtljama”.

I on podlogu, u stvari, ima u strip junaku Gastonu, kojeg je 1957. stvorio belgijski crtač André Franquin. Filmski Gaston (čije prezime Lagaffe znači ”pogreška”) priča je o momku koji stalno izaziva nezgode zbog svoje šeprtljavosti i jer ga zdrav razum obično izbjegava u širokom luku i radi u kompaniji koju bi trebao spasiti od samoga sebe.

Atraktivan festivalski koncertni program – Stereo MC’s, Gibonni, Rudimental, Hladno pivo, Letu štuke, Jinx, Elemental, Laka, Atheist rap i drugi – u najmanju ruku zaslužuje i atraktivan prateći filmski mini festival.