Inmusic_foto Filip Bušić

IN Music #13 post festum foto raport: 3 uvjerljive zvijezde i par aduta iz sjene

Muzika - regija Show Time

IN Music u svom 13. izdanju (25.-27.6.2018.) u dugotrajnom pamćenju publike će ostati po nastupu Nicka Cavea, a zadovoljila je i većina drugih svjetskih headlinera.

Ono što je Cave dao publici, i muzički i emotivno, jednoglasno je u svim izvještajima ocijenjen najboljom epizodom ovogodišnjeg festivala.

Zadovoljili su i QOTSA, čiji su nastupi ponekad lutrija, a premda ‘rock biciklista’ David Byrne nije više toliko u centru pažnje kao u vrijeme njegovih Talking Headsa, efektna scenografija i neviđena koreografija, uz dakako pouzdanu ekipu svirača bili su, također, jedan od blistavih trenutaka IN Musica.

Među razočarenjima su Amerikanci Portugal. The Man, dok su njihovi art rock zemljaci St. Vincent itekako zadovoljili mnoge, baš kao i aduti iz sjene, Reykjavíkurdætur (Kćeri Reykjavika), koje su oduševile publiku originalnom kombinacijom rapa, elektronike i popa.

Izvan main stagea među brojnih izvođačima pojavili su se i zagrebački Tyger Lamb, mladi bend koji doživljavamo kao jedan od najuvjerljivijih novih sastava u regionu i oni su, vrlo kratko, potpuno opravdali tu ocjenu.

I, napokon, rezultat treće večeri glasi da su Interpol zasjenili razvikaniji Alice In Chains.

Najzanimljivije trenutke IN Musica kamerom je za Glas.ba pratila Leonora Bedić. Slikanje Cavea i QOTSA ograničeno je na samo nekoliko svjetskih fotografa (o čemu bi se dalo raspravljati), pa su redakcijama na raspolaganje stavljene fotke Francuza Juliena Duvala.