Kaleidoskop 2017

Senzacionalni line-up jedinog besplatnog festivala, Kaleidoskop 2018 u Tuzli

Muzika - regija Show Time

Deset godina je prošlo od premijernog Kaleidoskopa, kojem je startnu podršku pružila Dubioza kolektiv, da bi ovogodišnje jubilarno izdanje ponudilo line-up dostojan velikih festivala u regionu.

Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop u Tuzli je multimedijalni program, kojeg čine izložbe, plesni perfomansi, kreativne radionice, projekcije dokumentarnih filmova, art market i koncerti sa zajedničkom idejom harmonije različitosti i umjetnosti dijaloga među ljudima iz različitih sredina.

Koncerti, jasno je, privlače najveću pažnju publike, a muzički je sadržaj iz godine u godinu sve atraktivniji. Primamljiv bi bio i da se ulaznice naplaćuju, no Kaleidoskop je jedinstven – nema ovako velikog festivala u cijelom regionu koji je za publiku besplatan.

Jubilarni Kaleidoskop se održava od 17. do 22. 7. 2018. i objavljen je kompletirani koncertni line-up.

Predvode ga Pro-pain, jedan od najpoznatijih hard-core bendova iz New Yorka, Kultur Shock, Rambo Amadeus, Jinx, Letu štuke, Zoster, Marčelo, Frenkie & Kontra & Indigo, E-Play, Helem Nejse, a tu su još hard rock sastav Generacija bez kompasa iz Srebrenika, modern-jazz grupa Frustrations iz Beča koju predvodi Tuzlak Jasmin Sultanić, dok tuzlansku scenu predstavljaju alter rock grupa Koža, alternative/grunge grupa The Synergy, modern/experimental Reuctant i hardcore Despotic Bullet.

Naslovna fotografija: Kaleidoskop 2017