New Wave Hadzici, Divlje jagode

Hadžići Music Fest ili mali i uporni festivali kao temelj scene

Muzika BiH Show Time

U konkurenciji sa velikim festivalima, ovaj u Hadžićima jeste mali, ali upravo s takvima (i kamo sreće da ih je puno više) stvaraju se temelji na kojima se rock scena obogaćuje.

Pod punim nazivom New Wave Hadžići Music Fest i sa šest godina tradicije iza sebe, riječ je o regionalnom konkursu za demo bendove.

Poziv je upravo otvoren te traje do 31. 5.  2018. godine, a sve potrebne informacije bendovi mogu pronaći na web i FB stranici festivala.

Uz prijavu, standardno treba dostaviti jednu pjesmu u MP3 ili WAV formatu, tekst pjesme i fotografiju na kojoj se vide svi članovi benda.

Kao i prethodnih godina, nakon završenog konkursa, žiri će odabrati 6 bendova polufinalista, objavljujući tu odluku polovinom juna/lipnja, a među njima će dva, prema glasovima FB fanova festivala, imati priliku da pred publikom nastupe na finalnom koncertu New Wave Hadžići Music Festa krajem jula mjeseca.

Podsjetimo: za prošlogodišnji takmičarski program prijavilo se 27 bendova iz regije, a u finalu su nastupili sarajevski Starbridge i Lokomotiva, pa je odlukom žirija (Almas Smajlović, Davor Ebner, Dubravko Đuričić, Jasmin Fajić i Jasmin Alađuz) pobjednikom proglašena Lokomotiva.

Budući da finale svake godine uveliča neki poznati bend (2017. Tu su bile Divlje jagode), organizator će u dogledno vrijeme objaviti ime novih gostiju festivala.