Uskoro počinje snimanje novog SF blockbustera

Film & Foto & TV Show Time

U Hollywoodu se sprema snimanje još jednog SF trilera, koji u najavi ima predznak ‘blockbuster’. Naime, veoma zadovoljni kako na blagajnama prolazi Spielbergov ”Ready Player One”, u studiju Universal unajmili su scenaristu Dana Mazeau (Wrath of the Titans) da doradi scenario za film “Armada”, po romanu koji je napisao Ernest Cline, 2015. godine.

Cline, koji je autor i romana “Ready Player One”, kao i koscenarista filma, napravio je prvu verziju scenarija i za novi film.

Kao u Spielbergovom ostvarenju, i ovde je u prvom planu tinejdžer, strastveni takmičar u jednoj video igri. Samo, ovaj put, igrači brane Zemlju od napadača iz svemira, a ispostavlja se da je ta “igra” zapravo simulator za regrutiranje pravih pilota čija je zadapa prava obrana naše planete od vanzemaljskih napadača.

Inače, ”Ready Player One”, koji je u kino distribuciju krenuo prošlog mjeseca i prikazuje se već u regionalnim kinima, samo u prvoj sedmici prikazivanja u Americi zaradio je više od 180 miliona dolara. Prošlo je osam godina otkako su Warner Bros. i De Line Pictures kupili prava na ekranizaciju ove knjige. Što se “Armade” tiče, Universal je kupio prava na nju za – sedmocifrenu nadoknadu!