Grupa Duhovi, Boris Bele

Boris Bele budi dobre duhove prošlosti

Muzika - regija Show Time

Svi oni koji su voljeli Buldožer i njihov pomaknuti crnohumorni rock protkan bluesom, svi daltonisti, rock gitaristi, svi narkomani, domaći i strani, penzioneri, saboteri, cirkusanti, prevaranti, svi baš svi emotivno će doživjeti Duhove, novu rock grupu koju je osnovao Boris Bele.

Čak 35 godina je proteklo od ”Nevinog srca” s kojim smo 1983. ispratili originalnu fazu Buldožera, koji se jeste doduše ’95. opet oglasio s albumom ”Noć”, ali za većinu je ljubljanski sastav otišao među duhove prošlosti.

Najčešće se u promašaj pretvara njihovo buđenje, no ponekada se to dogodi na dobar način. Tako nam, barem po prvoj pjesmi, zvuče Duhovi, nova rock grupa koju je osnovao Boris Bele, dugogodišnji frontmen Buldožera, uključujući u postavu još troje vrhunskih slovenskih glazbenika: Luka Vehar (solo gitara), Miklavž Ašič-Miki (bas gitara) i Žiga Kožar (bubnjevi). Dio ekipe je, kao producent, Beleov stari prijatelj i suradnik iz Buldožera Borut Činč.

Prvi singl i spot ‘‘Tvoja mama to radi” uvod je u njihov prvi album ‘Dobri duhovi prošlosti’, koji će tokom ovog mjeseca objaviti Croatia Records i po najavi će sadržavati 10 pjesama na hrvatskom jeziku sa melodijama koje imaju korijene u bluesu, R’n’B-u i rock & rollu.

Bele nije ni pokušao reinkarnirati stil svoje stare grupe, ali je dovoljno blizu duhovitom Buldožeru da njegova retromanija razbudi vršnjake i dovoljno savremen da zagolica nove generacije.