Rock momenti, emotivna svjedočenja u rock fotografiji

Cooltura Gledam

U beogradskoj Galeriji Božidarac, u subotu 31. 3. postavlja se izložba troje istaknutih autora rock fotografije, Anamarije Vartabedijan, Stanislava Milojkovića i Nemanje Đorđevića.

Već jedanaest godina ”Rock momenti” predstavljaju najbolje fotografije sa aktuelnih rock koncerata u Srbiji i regionu.

Poslije izuzetnog projekta s kraja prošle godine, izložbe “50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji”, na kojoj je 25 autora predstavilo 100 fotografija nastalih od 1966. do 2017., sada će po 10 radova u velikom formatu izložiti troje autora iz tri generacije i sa tri različita ugla posmatranja koncertne rock scene.

Iz kataloga: Portret, atmosfera, gest, emocija, snaga, zanos, moć, osjetljivost, magija muzike i ekspresije izvođača muzičkog čina iskazanog pred publikom, dovode nas do prepoznavanja i poistovjećivanja ili sa onima koji fotografijom bilježe te vanvremenske trenutke ili čak sa samim izvođačima. Značaj ovih foto zapisa jeste u njihovom dokumentu vremena i scene, veličanju samih muzičkih događaja, podsjećanju na ljude koji su prošli prostorima Srbije i regiona i svojim nastupom doprinijeli da naša stvarnost bude malo čarobnija, ljepša, otvorenija i bolja.

Naslovna fotografija: Anamarija Vartabedijan, Iron Maiden-Arena Beograd 2009

Anamarija Vartabedijan, Neno Belan, Dom sportova Zagreb 2016
Stanislav Milojković -Kralj Čačka, 2010.
Nikola Vranjković – foto-Nemanja-Djordjevic