Hollywood Undead

Žestoki Hollywood Undead prvi put pohodi ove krajeve

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Žeskoka i senzacionalna rap-rock petorka iz Los Angelesa prvi put dolazi u ove krajeve i u Beogradu će nastupiti 25. 6. na bazenima u Novom Beogradu.

Hollywood Undead su ‘žestoka mašina’ koja, žargonski rečeno, razvaljuje i sa studijskim snimcima, a još više na koncertima i već s prvim albumom Swan Songs (2008.) i premijernim singlom “Everywhere I Go” uzletjeli su do jednog od najmoćnijih američkih rap-rock nu metal bendova.

Naredna četiri albuma, istina, nisu imala jednak komercijalni rezultat kao prvijenac, ali energija je nesmanjena i poslije izlaska albuma “V” (oktobar 2017), krenuli su na svjetsku turneju, u okviru koje će, u ljetnom razdoblju, biti u nekoliko zemalja ovog dijela Evrope.

Iako još nisu objavili na svojoj službenoj stranici i FB profilu, Hollywood Undead će 25. 6. svirati na platou ispred bazena u Novom Beogradu, a budući da još imaju slobodne termine prije i poslije tog dana, nije isključeno (i valja se nadati) da će u rasporedu imati još neki nastup u ovom regionu.

U vezi s njihovim petim albumom zanimljiva je igra brojeva, uz objašnjenje da jedan od pjevača i basista Johnny 3 Tears veliki značaj pridaje numerologiji.

Bend čini 5 članova, objavio je 5 albuma, ljudi imaju 5 čula, broj 5 predstavlja čovjeka u teologiji… a ”numerologija ima veliku moć i kad kažemo ‘pet’ činjenica je da ta jedna riječ označava ko smo mi”, kaže Johnny.