Alex-Alen-Zeljka

Novi singlovi: Alex Ognjena, Mangroove, Alen Nurkić, Boa

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Alex nazivaju hrvatska Lady Gaga i mlada Josipa Lisac u jednom, zagrebački fusion band Mangroove ima novi ‘slatki’ singl, a Bosanac iz Praga, Alen Nurkić, u duhovitom hip hop broju progovara o temi ‘može on, on radi vani’.

Alex Ognjena tvrdi da novim kantautorskim siglom ”Kraljica” dokazuje epitet hrvatske Lady Gage i mlade Josipe koji su joj pripisali neki mediji.

Alex je prvi puta sama napisala i tekst i muziku, pripremajući album sačinjen također od vlastitih pjesama.

Raskošan spot za ”Kraljica” sama je producirala Alex Ognjena u suradnji s OHT Productions, a o pjesmi kaže: ”Nije lako otvoriti srce javnosti i napisati riječi i glazbu koja će ogoliti srce i dušu i pokazati svu moju ranjivost, ali znam da je mnogo onih koji će se moći poistovjetiti s mojim osjećajima”.

Mangroove: Nada

Jazzy pop pjesma ”Nada” još jedan je uvod u novi album zagrebačke soul, funk, jazz, DnB, electro grupe Mangroove, koji se pojavljuje u susret njihovom koncertu 31. 3. u Kulturnom centru Masnička u Zagrebu.

”Nada označava buđenje svih osjetila i pogleda prema novim, lijepim stvarima koje se svaki dan događaju oko nas, ali ih možda nismo primijetili zatvoreni u svoje tople stanove i ogrnuti slojevima odjeće. Sve ima svoju ljepotu, a proljeće kao da još dodatno naglašava – pogledaj svijet oko sebe, okreni se, zastani, nađi vremena, jednostavno probudi se” – kaže pjevačica i autorica Željka Veverec, dodajući – ”Htjela sam se podsjetiti da su svuda oko mene prekrasne stvari. Nada je ono pernato biće – reče Emily Dickinson – i to mi se urezalo u pamćenje. Ta ptica koja odleti, ali vrati se, meka, topla, lepršava.”

Alen Nurkić: Može on

Alen Nurkić je mladi Bosanac koji živi i radi u Pragu. Njegov hip hop broj “Može on” na prvu se može učiniti pesimistično različitim od nježne pjesme Mangroovea, no naglasak je na satiri i šaljivoj percepciji na odnos dijaspore i domaćih ljudi.

Dakle, ”može on, on radi vani”.

Da podcrta kako je to univeralna tema, Nurkić je kadrove za spot snimio u Češkoj, BiH, Meksiku, Peruu, Portugalu i Švicarskoj.

Boa: Za vezu je potrebno dvoje

Nakon dva službena spota za ”Tako lijepa”  i velik hit ”Stup od soli”, stiže i treći spot zagrebačke grupe Boa ”Za vezu je potrebno dvoje”, koji je snimljen na velikom koncertu u Tvornici kulture prije skoro godinu dana.

U sastavu Mladen Puljiz – vokal, Petra Oreč – vokal, Zvonimir Bučević Buć – bas, Slavko Remenarić – gitara i Dražen Sholtz – bubnjevi,  Ivan Čačić – klavijature, te su večeri vratili publiku u prošlost i oživjeli slavne trenutke svoje bogate karijere.