Sada je zvanično: usne su najsenzualnije

Jedi moli voli Ludometar Zanimljivo

Kaže naš narod – dokon pop i jariće krsti. No, neke studije koje se možda mogu svrstati u tu kategoriju bar su zabavne i zanimljive, a nekima, ipak, i važne.

Tako su, recimo, prije 4-5 godina, britanski znanstvenici riješili vječnu dilemu ”je li starija kokoš ili jaje”, pa utvrdili da je to – kokoš.

Oni su to ustanovili dokazom da se kokoš morala razviti prva, jer ”oblikovanje jajeta moguće je tek zahvaljujući proteinu koji se nalazi u kokošjim jajnicima”. O tome je profesor John Harding sa Sveučilišta Sheffield rekao da se radi o važnom otkriću koje može pomoći stvaranju novih materijala.

Istraživanje urađeno na Univerzitetu u Manchesteru definitivno nema takav naučni potencijal, ali je rezultat zanimljiv ženama.

Prema objavi Geoffa Bitija, voditelja studije, u (muškom) izboru najatraktivnijeg na ženskom tijelu – oči, dugi vrat, grudi, zadnjica, struk, duge noge – pobijedile su usne!

Britanski tim je ustanovio da će prosječan muškarac u prvih 10 sekundi nakon upoznavanja sa ženskom osobom oko pola tog vremena gledati u njene senzualne usne.

Očekivano – punije usne su imale prednost i ocijenjene su kao poželjnije među muškarcima.

Britanci su otišli i korak dalje pa ustanovili da će žena s crvenim karminom na usnama zadržati njegovu pažnju još duže.

Dakle, ništa što muškarci već od ranije ne znaju, osim što će nekima biti važna naučna potvrda.

Izvor: Zen.ba