Psihomodo pop i Mozartine

Mozartine i Psihomodo pop – obrade vrijedne poput originala

Muzika - regija Show Time

Pjevale su sa Urbanom, Belanom, Dečakom, Gibonnijem i Gobcem, pa je nova obrada pjesme iz opusa Psihomoda popa samo prirodan nastavak njihovih pjevačkih rock izleta.

Zagrebački pjevački Studio Mozartine sastoji se od jedanaest različitih ansambala i već to ga čini posebnim u muzičkom svijetu.

Nemoguće je, po vrijednostima njihovog rada, izdvojiti bilo koji od tih ansambala, ali djevojački hor Mozartine ima veću pozornost pop i rock publike, jer se osim svog repertoara može pohvaliti odličnim suradnjama s nekim od najvećih imena na sceni. Pjevale su s Damirom Urbanom u pjesmi „Glas jeka, Nenom Belanom u „Rijeci snova“, Ivanom Dečakom iz grupe Vatra u pjesmi „Bilo je dobro dok je trajalo“, a na svoj način djevojke su obradile i Gibonnijevu „Vrata do nas“ u bržem i žešćem ritmu, prekrasnu ljubavnu baladu „Trag u beskraju“ Olivera Dragojevića te pjesmu „Jutrom sve prestaje“ s Ivanom Radovniković.

Napokon, njihova posebnost odvela ih je i pred publiku brojnih svjetskih gradova poput Londona, Budimpešte, Varšave, Stockholma, Bruxellesa, Beča, Chicaga, Detroita, Bostona, New Yorka i mnogih drugih.

Prije nekoliko godina Mozartine su udružile svoje glasove sa Davorom Gobcem u pjesmi „Nebo“ i odlične reakcije dovele su do njihovog novog zajedničkog rada – jedinstvene obrade pjesme Psihomodo popa „Tužni lutak“ sa albuma “Debakl” (2000.).

Ovaj broj će sada dobiti i svoje službeno digitalno singl izdanje, koje uz novu studijsku verziju pjesme donosi i live izvedbu na koncertima Psihomodo popa u zagrebačkoj Gavelli krajem 2015.