Loudest Silence

Najglasnija sympho-metal tišina za besmrtnost ideja, snova i ljubavi

Muzika BiH Show Time

The Loudest Silence, jedan od rijetkih neoclassical / symphonic metal bendova u BiH, objavio je novi spot sa albuma prvijenca ”Aesthetic Illusion”, koji će, napokon, uskoro biti dostupan javnosti.

Izlazak prvog albuma sarajevskog benda, što smo ga ranije najavili za sam početak godine, ipak je malo pomjeren i poslije singla “Redemption“ predstavljen je novi pod nazivom ”The Loudest Silence”, uz obećanje da će se CD izdanje uskoro pojaviti.

”Album Aesthetic Illusion je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje”, bend opisuje svoj album.

U snimanju albuma sudjelovao je i niz gostiju – sarajevski gitaristički virtuoz Muris Varajić, akustičar Gordan Dizdarević Grk, studentice Muzičke akademije, Ajla Subašić i Tatjana Romanić, te pjevač Mark Jansen, poznat kao gitarista, frontmen i autor pjesama slavnog holandskog symphonic metal sastava Epica.

Album je producirao bend, dok miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

The Loudest Silence su Taida Nazraić (vokal), Denijal Ćatović (klavijature), Mirza Ćorić (gitara), Džemal Bijedić (bas i prateći vokal) i Damir Sinanović Bumbar (bubnjevi).

The Loudest Silence, Demofest 2012
The Loudest Silence, Demofest 2012