Soulcraft

Beogradski reggae sastav Soulcraft dobio internacionalnog pjevača

Muzika - regija Show Time

Jedan od najznačajnijih reggae sastava na Balkanu, beogradski Soulcraft, objavio je novi singl “Boots Tracks” s kojim se svjetska reggae zvijezda Ras Mc Bean predstavlja kao novi pjevač benda.

Soulcraft je formiran 2013. i dva albuma je realizirao u dvije godine, a posebno pažnju izazvao je drugi ‘’Safe Planet’’ (Ammonite Records 2016.), koji je uz izvrsne kritike u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji označen kao jedan od najboljih reggae albuma u cijelom region.

Pripremajući se za novi album, bend je u decembru 2017. pozvao pjevača Rasa Mc Beana da im se priključi u studiju.

Mc Bean je rođen u Georgetowna, Guyana, a karijeru je počeo graditi u Parizu i već s debitantskim albumom “Pack Up and Leave” (2004.) dospijeva u vrh evropske reggae produkcije, jer je izdanje proglašeno za jedan od najboljih reggae naslova godine. Međutim, pauzirao je punih 10 godina, pa je drugi album “Inlightment” snimio tek 2014.

Prihvativši poziv beogradskog Soulcrafta, s njima je u studiju Blaze snimio 15 pjesama, za koje je sam napisao tekstove na muziku koju su komponirali gitarista gitarista Slobodan Đukić i klavijaturista Vladimir Krkljuš. Prezadovoljan kvalitetom i potencijalom saradnje, Ras Mc Bean je odlučio da postane – trajni i ravnopravni član Soulcrafta!

“Boots Tracks” je prvi singl i spot kojim Soulcraft najavljuje novi album, koji će u maju 2018 objaviti Ammonite Records, a zanimljivo je da u ovom broju prateće vokale pjeva Kristina Kovač.

Soulcraft su: Ras Mc Bean (lead vocalist), Vladimir Krkljuš (keys, backing vocal), Slobodan Jimi 3B Đukić (guitar), Damjan Ćirilović (bass, backing vocal) i Dejan Utvar (drums).