Arsenal 2017

Novi arsenal za eksplozivnu zabavu na Arsenal Festu 2018

Muzika - regija Show Time

Britanski indie post-punk bend Editors, francuska reggae senzacija Dub Inc, uvijek izazovni riječki Let 3 i sarajevske Letu štuke nova su imena Arsenal Festa 2018, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Editorsima 9. marta izlazi šesti album “Violence”, koji je najavljen singlovima “Hallelujah (So Low)” i “Magazine”, pa će njihov nastup na Arsenalu, prve festivalske večeri 21. 6., proći i u znaku promocije novog materijala, naravno uz podsjetnik na sve ranije uspješnice.

Iste večeri na glavnoj bini nastupaju i Dub Inc, donoseći svoj plesni hibrid reggae, dub, ska, hip hop i afričkih ritmova, dok će jednako žestoko biti na Garden stageu, gdje će svirati stari majstori dobrih rock tuluma, Let3.

Podsjetimo da program prve večeri Arsenal Festa upotpunjuje ranije najavljeni legendarni punker, Marky Ramone (ex Ramones), a za naredni dan, i to znamo, predviđeni su škotski rock sastav Texas i balkan gipsie punk metalci Kultur Shock.

Treći festivalski dan još je ‘u magli’ i organizator za sada otkriva samo jedno ime – Letu štuke, koje su svirale i na prvom Arsenalu 2011., a na Garden stageu će nastupiti 23. 6.

Naslovna fotografija: Arsenal 2017.