Reykjavíkurdætur

IN Music pojačava provokativni ženski rap sastav sa Islanda

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Bez dlake na jeziku i otporne na sve licemjerne kritike, Reykjavíkurdætur ili Kćeri Reykyavika, ženski je rap sastav s Islanda, koji šokira i impresionira već samom pojavom na pozornici.

Reykjavíkurdætur su osnovale tri djevojke 2013. godine, a broj članica ovog neobičnog sastava u međuvremenu se popeo na šesnaest. Dinamične su Islanđanke najpoznatije po svojim provokativnim pjesmama, u kojima progovaraju, između ostalog, o politici, feminizmu i seksualnom zlostavljanju.

Tako je pjesma ”Drusla”, ili u prijevodu ”Drolja”, postala himnom islandskog marša protiv licemjerja iskazanog prema ženskoj seksualnosti, odnosno slut-marcha.

Djevojke često mijenjaju dinamiku svojih nastupa, izmjenjujući se na pozornici kao solistice, dueti, trio ili u punom sastavu.

Prvi singl ”Reykjavíkurdætur” izdan je 2013. godine te je dio prvijenca RVK DTR iz 2016. godine. Reykjavíkurdætur premijerno će nastupati pred ovdašnjom publikom u sklopu trinaestog izdanja INmusica.

Reykjavíkurdætur se na INmusic festivalu #13 (Zagreb, 25.-27.6.2018.) pridružuje velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains, David Byrneu, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes, i mnogim drugima.