Buđenje ranog proljeća – koncert u klubu Boogaloo

Muzika - regija Show Time

Pop-rock sastav Buđenje, pa čak i njihovi simbolični ‘sunčani’ gosti iz Splita, Sunnysiders, pokazali su na koncertu zagrebačkog benda u klubu Boogaloo, 3. februara, da već počinje razigrano muzičko proljeće.

Buđenje je u zagrebačkom klubu imalo prvi veliki cjelovečernji koncert kojim su opravdavali status najbolje grupe 2017. godine koji im je dodijelila Hrvatska diskografska udruga.

Ekipa predvođena pjevačem i gitaristom Darkom Bakićem ne samo da je laskavu titulu potvrdila, nego su, uz vrhunski zvuk za koji se pobrinuo čuveni mastor tona Nenad Zubak, priredili sjajan klupski doživljaj, a mjerilo pažnje koju sve više dobivaju sigurno su i mnoga poznata lica u publici.

Sunčanom raspoloženju doprinos je dala odlična predgrupa Sunnysiders, koju predvodi jedan od osnivača Daleka obale Boris Hrepić, pa su skupa s Buđenjem izveli i evergreen “Noć je prekrasna”.

Možda će Buđenje u narednim mjesecima malo rjeđe nastupati, ali ostaje itekako budno – bend aktivno priprema nove pjesme za peti studijski album koji su najavili za jesen i na njemu će se, samo to otkrivaju, naći obrada njihovog idola, velikog Dine Dvornika.

”Odlučili smo na 10. godišnjicu napuštanja ovozemaljskog Dina Dvornika, koji je preminuo 7. 9. 2008., obraditi jednu njegovu pjesmu iz respekta prema glazbi koju je stvarao, a ujedno će to biti i najavni singl albuma kojeg spremamo otprilike u vrijeme obljetnice. Ne samo da sam njegov veliki fan, nego sam ponosan i na činjenicu što je Dino na moj poziv došao u Dancing Bear sa svojim zadnjim albumom dok sam bio urednik u toj diskografskoj kući”, rekao nam je Darko Bakić.

Koncerte najljepše opisuju fotografije, a uradio ih je Nikola Knežević.