Hibrid DJ & producent

Hibrid from Sarajevo: Šum na duši (Ambient Journey)

Muzika BiH Show Time

Hibrid, 26-godišnji sarajevski producent, predstavlja novi video edit “Ambient Journey“, atmosferično zvučno putovanje, protkano semplovima indijanskih instrumenata i sevdalinke “Što te nema“, uz kratke stihove posvećene besmislu.

Riječ je o sasvim drugačijem doživljavanju jedne od starijih pjesama Hibrida ”Šum na duši”, koja je sada izdata za švicarsku etiketu Inyan Music u obje verzije – Original mix i Ambient Jouney.

Zadnjih nekoliko godina Hibrid je u centru pažnje elektro scene u regionu, upravo zbog jedinstvenog stila i ponekad neuobičajenih kombinacija, među čijim upečatljivim primjercima su brojevi “Bašeskijina samoća” i “Samo sanjar“, u kojoj spaja lokalnu poeziju i elektronsku muziku.

Tu su i dva videa iz 2015. godine, “Da li biti normalan” i remix teme ”Jesen” zagrebačke kantautorice Sare Renar, te izdanja iz naredne godine – remix “Moramo” sarajevske indie-rock grupe Billy Andol i EP “The Way Leonardo DiCaprio Smokes Cigarettes” u kolaboraciji sa muzičkim kanalima Nie Wieder Schlafen i Sweet Melodic.

Svoj prvi album ”Izgubljeni” Hibrid je objavio u maju 2017. i čine ga dva muzička videa, 12 audio brojeva, 12 ilustracija i 12 priča.

Izdanje je privuklo i internacionalnu pažnju, pa je Hibrid prije nekoliko dana uvršeten u Top 10 novih izvođača na listi portala Europavox, što potvrđuje ne samo do sada iskazani talent sarajevskog autora, već i tvrdnju da vrijedi pažljivije pratiti njegov rad koji predstavlja na svojoj fan stranici i video kanalu.