Buđenje, ili – upornost i kvalitet kad-tad budu nagrađeni

Muzika - regija Show Time

Zagrebački pop rock sastav Buđenje karijeru gradi više od 16 godina, objavio je 5 albuma i, pored prihvaćanja od publike i kritike, doživljava nova priznanja druge vrste – kao što je bio poziv da otvore koncert Stinga u pulskoj Areni.

Buđenje je već imalo u istom prostoru, prošle godine, jedan veliki koncertni warm-up, svirajući prije Parnog valjka.

Koncert Stinga u Areni, 26. 7., u okviru njegove 57th & 9th turneje, donio im je novo priznanje. Svirati prije ovog svjetskog velikana pred dupke punim auditorijem i publikom koja je stigla iz raznih zemalja stvarno nije šala, a Buđenje je, dapače, u svom 40-minutnom nastupu itekako opravdalo pozivnicu.

Buđenje & Sting
Dar za Stinga – unikatni ‘Buđenje sat’ klesan u bračkom kamenu

Darko Bakić, frontmen sastava te glavni autor, osnovao je bend s grupom prijatelja za vrijeme studiranja u Zagrebu. Buđenje je danas jedan od najatraktivnijih koncertnih bendova u Hrvatskoj, a hitovima “Ljubav nema pravila”, “Nije to ljubav”, “Ne govori više” i “Oprostija bi sve” stekli su veliki broj fanova.

Njihov prije pola godine objavljeni singl “Samo ti, samo ja” dugo je proveo u samom vrhu HR Top 40 službene liste, a prije dvadesetak dana je priznati producent Zvonimir Dusper Dus uradio i službeni club mix te pjesme, kojom bend opet osvaja radijske urednike i slušatelje diljem regije.