Fikusi

Punk ‘zabavnjaci’ Fikusi konačno imaju diskografski ugovor

Muzika BiH Show Time

Sedam mjeseci poslije izlaska albuma prvijenca za njihov kućni ‘Kvisling records – izdajemo domaće’, sarajevski Fikus je potpisao ugovor za Take it or leave it records – i najavio drugi album.

Dosadilo im je da sviraju u podzemnim željeznicama (underground) i zbog toga se nazivaju onderground, a za svoj stil kažu da je jednostavna punk zabavna muzika u kreaciji četvorke Fiko Fikret Surković – vokal, Goran Kokotović – gitara, Berin Tuzlić – bubanji i Goran Pršić Masni – bas.

U konstantnom nastajanju od 2015. godine, uglavnom su se okupljali i svirali za svoju dušu, umjesto odlazaka na rekreaciju i sport. Prijatelji su ih nagovorili da pjesme snime kao album koji je pod nazivom “Sposobnost” izdala njihova neobavezna kućna etiketa Kvisling records – izdajemo domaće.

Ipak, stvar je postala puno ozbiljnija od kućnih zabava, pa su Fikusi ušli pod okrilje cijenjenog beogradskog izdavača Take it or leave it records, koji će na tržištu distribuirati CD i digitalno izdanje, uz objavu: dok su čekali ovaj trenutak, Fikusi su snimili i drugi album pod nazivom “Pripinjavanje” čije se objavljivanje očekuje početkom 2018. godine.