Parni valjak, Aki Rahimivski

Parni valjak u Londonu!

Muzika - regija Show Time

Koncerti ex-Yu bendova po svijetu uglavnom imaju nostalgičnu, romantičarsku vrijednost za naše ljude u dijaspori, no ponekada su, ovisno o mjestu zbivanja, nešto što možemo nazvati velikim priznanjem.

Na svojoj službenoj Facebook stranici Parni valjak je danas objavio da će 15. 3. 2018. izvesti koncert u Londonu, u legendarnom The Clapham Grandu.

Nije to veliki klub, ali ako se zna da je otvoren 1900. godine kao varijete teatar, a kasnije i kino dvorana, te da je, poslije renoviranja ranih 1990-ih, postao respektabilno mjesto za rock koncerte, na čijoj bini su se pojavljivali Jamiroquai, Shane MacGowan sa Nickom Caveom, Oasis, Muse, The Verve, Chuck Berry, Paul Weller, The Jam, Brian May, Siouxie and The Banshees, The Temptations i mnogi drugi slavni bendovi, onda priča o koncertu Parnog valjka postaje puno vrijednija. Uz zanimljivost – zagrebački rock bend tu je svirao 1994., u prvim godinama Grandovog usmjerenja i na koncerte.

Pored toga, klub je poznat po vrhunskom ozvučenju, a malo je ovdašnjih bendova koji na prvo mjesto u produkciji svojih koncerata stavlja takav kvalitet zvuka kao Parni valjak.

”To je super prostor, sjećam ga se dobro. Jako se veselimo ovom koncertu i veliki izazov će biti nastup ispred publike koja živi u Londonu i koja je imala priliku slušati i gledati sve svjetske bendove. Ispred nas su postavljeni visoki kriteriji no veselimo se ovom izazovu i povratku pred londonsku publiku”, izjavio je Husein Hasanefendić Hus za Večernji list.

The Clapham Grand
The Clapham Grand