Huteni Fest, Milan Glavaški (Foto Andrea Vajda-Bauk)

Huteneni Fest #3 i tri reprezentativna psychedelic, post punk i post metal benda

Koncerti Muzika - regija Show Time

U “Amerikani” Doma omladine Beograda 30. 11. se održava treće izdanje Huteneni Festa. Organizatori, Pop Depresija i Kišobran, ovoga puta izabrali su tri stilski različita benda, Consecration, Bohemiju i Bernays Propagandu, za koje je zajedničko to što su tokom 2019. godine objavili nove albume, koji su svi dobili fantastične kritike i koji, svaki za sebe, predstavlja bitan korak u razvoju ovih grupa.

Specijalni gost na koncertu je Milan Glavaški, koji je u svojoj karijeri bio jedan od osnivača Eve Braun, kao i lider grupa Popcycle i Rebel Star. Prije tri godine Rebel Star je odsvirao svoj oproštajni koncert i ovo je prvi put da se Milan vraća na muzičku scenu, sa zanimljivim izborom novih i starih pjesama.

Niška psihodelična pop grupa Bohemija objavila je do sada dva albuma, “Sve naopako” (2017) i “Nasmeši se i reši se?” (2019), a ovaj drugi je ocijenjen kao jedan od najboljih u ovoj godini u Srbiji.

Makedonski post punk genijalci Bernays Propaganda okupili su oko svog novog albuma “Druga mladost, Treći svetski rat” fantastičan tim nezavisnih izdavača – Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija, Balkan Veliki i Ill in the Head – a album je u konkurenciji za ploču godine u izboru uglednog radija iz Sijetla KEXP. Izdavači su za album napisali:”Vtora mladost, Treta svetska vojna je poziv na građansku neposlušnost, na poštovanje ljudskih prava, kritiku kriminalaca na vlasti i otpor bolesnim ideologijama. S druge strane ovo je i pokušaj da se sačuvaju ljudi, njihovi snovi, ljubavi i prijateljstva.”

Consecration, beogradski stoner/sludge metal i post metal band, poslije višegodišnjih najava objavili su u septembru svoj 6. album “Plava laguna”, koji će se slušati i analizirati sljedećih decenija, tvrde rock kritičari. Publika u “Amerikani” će premijerno čuti kompletnu “Plavu lagunu”, kao i još nekoliko ranijih pjesama iz repertoara Consa.

Naslovna fotografija: Milan Glavaški (autor Andrea Vajda-Bauk)