David Cassidy

Umro David Cassidy, planetarni teen-pop idol iz 1970-ih godina

Muzika - svijet Show Time

David Cassidy, nekadašnji tinejdžerski idol diljem svijeta, poznat po ulozi u popularnom muzičkom serijalu The Partridge Family, preminuo je u utorak 21. 11. u 68. godini, nakon što je hospitaliziran zbog višestrukog otkazivanja organa.

Cassidy je debitirao 1972. s albumom “Cherish” i niz od ukupno sedam izdanja do 1976. godine učinio ga je idolom među tinejdžerima – ali, popularnijim u Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji, Njemačkoj, pa i u bivšoj Jugoslaviji, nego što je bio u rodnoj Americi.

Milioni fanova stvorili su Cassidymaniu i oficijelni fan klub famoznog Tiger Beata u jednom je trenutku nadmašio članstvo takvih klubova u slavu Elvis Presleyja i Beatlesa.

U 1980-im objavio je samo jedan studijski album, u devedesetim tri, a onda nestao sa scene, od koje se definitivno oprostio još jednim izdanjem Live in Concert, objavljenim 2008.

I sam tinejdžer, na put slave krenuo je kao 19-godišnjak, kada je dobio ulogu u ”The Partridge Family” serijalu, koji je trajao četiri sezone i zabilježio nekoliko njegovih vrlo popularnih brojeva poput “When I’m a Rock ‘N’ Roll Star”, “Gettin’ It in the Street” ili ”I Think I Love You”.