Krug EKV Tribute (foto Aleksandar Stojković)

Krug EKV Tribute – neobjavljene EKV pjesme na BiH turneji

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Grupa koju predvode bubnjar Marko Milivojević i basista Dragiša Uskoković Ćima, koji su svirali na zadnja dva albuma EKV-a, u beogradskom Božidarcu otvaraju mini turneju na kojoj će još svirati u Zagrebu i četiri grada u BiH.

Kako je jednom rekao Milovojević, sviranje u bendu sa Milanom i Margitom i stotine koncerata koje su izveli promenilo mu je život, zbog čega se i dalje bavi muzikom i što je poziv kojemu ne može odoljeti.

S vremena na vrijeme Krug EKV Tribute krene po regionu, pa će poslije sutrašnjeg koncerta u Božidarcu (3. 11.) zasvirati u zagrebačkom klubu Metropolis (25. 11.) i onda na četiri koncerta u BiH: 13. 12. u zeničkom klubu Zona, 14. 12. u tuzlanskoj Palmi, 15. 12. u sarajevskoj Slogi i 16. 12. u mostarskom Abraševiću.

Jedan od kurioziteta ovih koncerata je što će bend prvi puta uživo izvesti dvije neobjavljene pjesme Milana Mladenovića.

Jednu od njih na svom kanalu je ranije predstavio beogradski reditelj Filip Gajić.

Kada je radio na svom rediteljskom prvijencu, predstavi ”Kiklop”, ranih ’90-ih, s Milanom je dogovorio da ovaj uradi muziku. Predstava se, međutim, nikada nije pojavila i to djelo lidera EKV-a bi ostalo nepoznato da Gajić slučajno nije pronašao zaboravljenu kasetu sa snimkom, pa je temu ”Između dva dana” uvrstio u svoj film ”Sizif” (2015.).

Pjesmu na stihove Branka Miljkovića snimili su Milan Mladenović (gitara, vokal) i Marko Milivojević (ritam sekcija), a zahvaljujući grupi Krug EKV Tribute oživljena je i u scenskoj izvedbi.

Naslovna fotografija: Krug EKV Tribute (foto Aleksandar Stojković)