DARKO RUNDEK_foto EMIR SRKALOVIC

Darko Rundek i Ekipa objavili singl i spot “Tamni jorgovan”

Muzika - regija Show Time

Singl “Tamni jorgovan” je nova verzija pesme “Tigidigi Regge” sa Rundekovog albuma “Ruke” (2001) i razlikuje se po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundek radio s muzičarima okupljenim za turneju “Apocalypso Now”.

Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za proljećem“, opisuje pjesmu Rundek.

Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić (kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu sudelovali u ovom snimanju).

Za spot su korišteni dokumentarni snimcu Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta kojeg je Rundek održao 15. 6. na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 posjetilaca.

Tim koncertom je i počela turneja “Apocalypso Now”, povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma “Apocalypso”, a koja će finalnu stanicu u Hrvatskoj imati u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, 16. 12.