izbor za najbolji video spot

Izbor najboljeg video spota u zemljama našeg regiona

Film & Foto & TV Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Produkcije, samostalni autori, muzičke grupe, izdavači, televizije, svi iz cijelog regiona mogu od 1. do 30. 10. prijaviti spotove za prvi zajednički izbor najboljih ostvarenja objavljenih u ovoj godini.

MTS Vision – festival video spotova i kratkog muzičkog filma prva je jedinstvena regionalna muzička manifestacija s idejom prezentacije i razvoja ovdašnje muzičke industrije i filmske & video produkcije.

Na prezentaciji ovog događaja za novinare, umjetnički direktor MTS Vision, Boris Miljković, objavio je da će premijerno izdanje festivala biti priređeno u Beogradu, 4. 4. 2018. godine, a potom će se svake naredne godine održavati u drugom gradu svake od zemalja koje su obuhvaćene projektom – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija.

video spot takmicenje

Žanrovsku selekciju čine pop & rock i srodni moderni muzički žanrovi, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama režije, scenarija & koncepta, art direkcije, kamere, montaže, specijalnih efekata & postprodukcije, koreografije i muzičkog dokumentarnog filma.

U konkurenciji za prvo izdanje festivala su radovi javno objavljeni do 1. 10., od kada teče termin za prijavu, koji traje do 30. 10.

Od 1. 11. MTS Vision objavljuje liste izabranih, odnosno po 10 nominacija u svakoj kategoriji.

Poslije toga će glasati publika, kao i stotinu probranih stručnjaka iz muzičke, filmske i TV industrije u regionu, a svaka od ovih glasačkih grupa imaju ravnopravnu, jednu polovinu uloge u konačnom rezultatu.

Uskoro više informacija o načinu i adresi slanja kandidatura.