Harlekin

Nova imena region-scene: Harlekin (Inđija)

Muzika - regija Show Time

Harlekin je alternativni rock bend iz Inđije u Sremu, vojvođanskog grada koji je na mapi rock publike poznat tek kao domaćin koncerta Red Hot Chili Peppers prije deset godina.

Koji će prvi lokalni sastav postati poznat i na mapi autorskog rocka u Srbiji teško je procijeniti, ali bar možemo izdvojiti jednog kandidata – alter rock/dark pop Harlekin, koji je koncertno aktivan tek od druge polovine prošle godine.

Start im je bio zapažen – pobijedili su na Gitarijadi Kisač, prije četiri godine obnovljenoj prvoj vojvođanskoj gitarijadi, oživljenoj poslije ravno 40 godina od njenog gašenja. Kad već spominjemo taj događaj, onda evo informacije da je ovogodišnje izdanje održano prije mjesec dana, uz goste YU grupu, Divlje jagode, Zbogom Brus Li i Ničim izazvan, te da je pobijedila punk četvorka Čupavci iz Siriga kod Novog Sada.

Harlekin
Grupa Harlekin, Inđija

Harlekin je u ovih prethodnih nepunih godinu dana svirao i na novosadskom Koncertu godine, zlatiborskom HillsUp festivalu, beogradskom Dev9t festivalu… i sad su već spremni za prvi album.

Pod nazivom ”Tornik”, za jesen 2017. najavljuje ga diskografska kuća Take It Or Leave It Records, i to prvim singlom “Carine“. Pjesma zvuči obećavajuće i budu li ostale teme prvijenca takve, Harlekin smo opravdano izdvojili kao novo perspektivno ime rocka u regiji.

Grupu čine: Jovana Kovačević (vokal), Aleksandar Janković (gitara), Milan Brkić (gitara), Marko Kovačević (klavijatura), Nemanja Holjevac (bas) i Miloš Surla (bubanj).