Široke ulice

Vanredne vijesti Širokih ulica – na teletextu

Muzika - regija Show Time

Zagrebački rock bend Široke ulice objavio je singl za najavu drugog albuma, vrlo dobru gitarističku rock pjesmu, koja je duhovitim dizajnom njihovog basiste dodatno dobila na zanimljivosti.

Prema riječima lidera i gitariste Borne Ocvirka, još prošle godine urađena pjesma ”Teletext” uvijek je dobro zvučala uživo, ali u pripremama za novi album ostajala je u drugom planu i samo na nagovor producenta Antonina Šimića izabrana je za najavni singl.

Događa se to i uglavnom se pokaže dobrim kad bend ima povjerenje u svog producenta – ”Teletext” zvuči nabrijano, energiju mu podiže odličan ženski prateći vokal (Hana Blažević), a dodatnu mu atraktivnost daje duhoviti dizajn Ivana Cottiera.

Široke ulice su nastale 2012. godine i potkraj 2014. su objavili debitantski album intrigantno nazvan “Bijesni Dylan“, praćen singlom “Sviraj rani rock’n’roll” obojenim retro zvukom.

Dvije godine poslije bend pušta dvije nove pjesme, “Kada sam bio nešto mlađi” (s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem) i “Sve mi je smrt osim plesa“, s kojom ulaze u finale Karlovačkog RockOff festivala.

Materijal za drugi album uglavnom je formiran, a o njemu producent kaže:

“Već dugo nisam primijetio da je neki mladi bend toliko autorski plodan, što nam je uvelike pomoglo izabrati najbolje pjesme za nadolazeći album. Široke Ulice su bend koji je spreman raditi i slušati, a ako tako i nastave mogle bi im se dogoditi i velike pozornice.”

Postavu čine Filip Komadina (vokal), Borna Ocvirk (gitara), Ivan Cottiero (bas) i Marko Balenović (bubnjevi).

Dok ne stigne i spot, ”Teletekst” se, uz melodiju, može čitati, a s nestrpljenjem ćemo čekati ostale teme.