Parni valjak live, Aki Rahimovski

Valjak & Ljubav – bez pretenzija i velike mudrosti

Muzika - regija Show Time

Stari muzičari, poput svih starijih ljudi, imaju veliku privilegiju da sve što rade mogu raditi bez pritiska, bez ulagivanja bilo kome, bez kalkulacija. Svijet ima takve Stonese, recimo, a mi Parni valjak.

Danas objavljeni video spot za pjesmu “Ljubav” u svakom elementu pokazuje rezultat te privilegije, u sviračkom i pjevačkom, s visokim standardima produkcije i takvom opuštenošću koja grupu čini impresivnijom nego ikad.

Husein Hasanefendić Hus, treba li podsjećati, u jednom trenutku je rekao ”dosta, sve smo kazali što smo imali”, a kada se s bendom ipak vratio, u prvi plan je postavio princip da ‘show must go on’ ima smisla samo ako će biti neopterećen i bez neke velike filozofije. Mijenjanje svijeta (ako to rock može) ostavio je novim klincima.

Parni valjak je već neko vrijeme na turneji 2u1 (acoustic + electric) i prvi naredni show zakazan je za 17. 6. u Banja Luci, pa 24. 6. na beogradskom stadionu Tašmajdan. U najavi stoji da će trajati od 20 do 1 sat poslije ponoći.

Trenutno su od velikih koncerata najavljeni još Ljubljana, 4. 11. u Areni Stožice, te Zagreb, 1. 12. u Areni, ali tokom ljeta bend će se ukazati i na nekim otvorenim prostorima, kao što su Umag (15. 7.), Makarska (5. 8.), Krk (10. 8.), Posušje (13. 8.), Herceg Novi (16. 8.), Vir (9. 9.).