Sexymotherfuckers uzivo

Sexymotherfuckers – nova pjesma ‘dalmatinskog hop cup’ rocka

Muzika - regija Show Time

Začetnici ‘dalmatinskog hop cup stila’, čija je debitantska kratka i efektna pjesma ‘Ajme meni nije mi dobro’ bila ultimativni hit, objavili su poslije duže pauze novu pjesmu ”Noć punog miseca”.

Vokalno-instrumentalni sastav Sexymotherfuckers prije deset godina u Zadru su formirali Ivo Petrić i Marin Mrva koji su, nakon prethodnih petnaestak godina staža na alternativnoj sceni, odlučili uvezati otkačeni dalmatinski štih s raznim vrstama usmjerenja tipa etno, hard rock i blues u kombinaciju nazvanu hop-cup.

S prvom pjesmom ”Ajme meni nije mi dobro”, snimljenom 2009. godine, našli su se na svim top listama u Hrvatskoj, pročuli i po regionu, što im je donijelo pozivnice za nastupe s takvim imenima kao što su Primal Scream, Sharlatans, Razorlight ,The Toy Dolls i Tito & Tarantula.

Poslije drugog ”Kifameno” (2013.) Sexymotherfuckers nisu objavljivali nove pjesme do danas, kada se pojavila ‘Noć punog miseca’, kako se zove i jedinstvena zadarska ljetna manifestacija, pa je ”posveta gradu, njegovim djevojkama, kaletama, varošima, Kreši Ćosiću, Pozdravu Suncu i svim namjernicima koji su doživjeli Zadar i njega se zaljubili”.

Sexymotherfuckers su Ivo Petrić (vokal, kazoo, zvono, megafon), Marin Mrva (vokal, gitara, kazoo), Marino Antšin (bass gitara) i Marko Nakić Njake (bubanj, back vokal).