Rundek Darko

Objavljen Rundekov slavljenički vinil i CD specijal

Muzika - regija Show Time

Danas su na tržište stigli dvostruki vinil i CD box-set, kojim se obilježava 20 godina legendarnog albuma ”Apokalipso”, a koji uz njegov remasterizirani sadržaj donosi i ranije neobjavljeni album Haustora “Dovitljivi mali čudaci”.

Album u koji se publika odmah zaljubila i koji je, nošen pjesmama ”Apokalipso”, ”More, more”, ”Crni dusi”, ”Grane smo na vjetru”, dobio najbolje ocjene kritike, te osvojio 5 Porina i 4 Crna mačka, uz 20-godišnjicu izlaska sada je dobio specijalna slavljenička izdanja naslovljena “Apocalypso”.

Sigurno vam je upalo u oči da se ovaj album, koji izgleda isto kao prije 20 godina, ne zove više APOKALIPSO, nego APOCALYPSO. Zašto? Da se naslov albuma odmah tako pisao, možda bi odmah bilo jasno da se radi o kovanici između propasti svijeta (apokalipsa) i veselog karipskog ritma (calypso). ApoCalypso je ples nakon propasti. Ili možda u propasti? (Posljednji ples na plaži Trinidada, dok se iz oceana diže atomska gljiva?) Radostan i sjetan…
o reizdanju je rekao Rundek.

Remasterirani materijal dobio je i ekskluzivni dodatak – neobjavljeni i do sada nepoznati mini album grupe Haustor nazvan “Dovitljivi mali čudaci” (pjesme “Hiawatha”, “Ista slika”, “More more”, “Senor” i “Disanje”).

Slavljeničko izdanje ima dva formata: dvostruki vinilni LP, te luksuzni CD box-set (koji uz tri CD-a, “Apocalypso”, “U širokom svijetu” i “Dovitljivi mali čudaci”, sadrži knjižicu s neobjavljenim fotografijama i tekstovima).