Tattva

Osječka grupa Tattva feat. Anamarija – ”Do neba” (video)

Muzika - regija Show Time

Funk, pop-rock, etno sastav Tattva za najavu trećeg nadolazećeg albuma odabrao je novu prepjevanu verziju svoje teme koju su objavili na debiju prije punih deset godina.

Tattva je osnovana 1997. godine u Osijeku, a osvježenje na sceni su bili zbog stila u kojem su funky i pop-rock miješali sa elementima lokalnog etno zvuka i world glazbe. Iza sebe imaju dva albuma, Seven Years Ago (2007.) i Danas je taj dan (2011.).

Na debiju, pod utjecajima indijske duhovne muzike, svoje su pjesme pjevali na sanskrtu te bengalskom, engleskom i hrvatskom jeziku, a jednu od onih koju je autorica, pjevačica benda Mia Bauković, napisala na engleskom jeziku, na hrvatski je preveo drugi član Tattve, Mladen Čarapović i pjesma ‘Do neba’ je snimljena kao treći video singl kojim najavljuju treći album ‘Svijet kojem pripadam‘ (Dallas Records, 2017).

Muziku potpisuju Mia Bauković (vokal), Darko Velić (gitara), Darko Šušovček (bas), Dejan Bogunović (vokal i flauta), Mladen Mamić (udaraljke) i Mladen Čarapović (bubnjevi), audio produkciju obavio je Aleksandar Stanković,  a koprodukciju i aranžman Mladen Čarapović i Darko Velić.