Video razglednica, Mostar

BiH muzičke priče viđene kamerom Austrijanke

Muzika BiH Show Time

Muzičke razgledice Mostara i Sarajeva, koje je austrijska rediteljica snimila sa raznim izvođačima, od Zostera i Helem Nejse do Damira Imamovića, od večeras će biti izložene u sarajevskom Evergreen Public Roomu.

Nakon nedavne zanimljive video instalacije ”Weekend Lovers”, koju su u Sarajevu postavili kao dio programa Noć muzeja, sarajevska neprofitna organizacija Public Room realizirala je program Artist in Residence, u saradnji sa austrijskom rediteljicom i novinarkom Sarah Brugner.

Ona je dva mjeseca provela u BiH, snimajući video razglednice poznatih lokacija, u kojima na svoj način sudjeluju ovdašnji muzičari, a nekoliko video i fotografskih radova iz tog opusa će predstaviti na izložbi, čiji je otvorenje zakazano za večeras, 30. 5. u 19 sati, u prostoru Evergreen Public Room, nadomak Vijećnice.

Brugnerova je, inače, jedan od autora zanimljive muzičke web stranice TheyShootMusic, na koju je postavljeno već stotinjak video klipova o muzičarima diljem Evrope i njihovim pričama.

Kao zanimljivost, na stranici otkrivamo i priču Dubioze kolektiv – snimljenu prije nekoliko godina na ulicama St. Gallena u Švicarskoj.