pixx-ep

Pixx, alter r&b pjevačica u naletu

Muzika - svijet Show Time

Hannah Rodgers, odnosno Pixx, novo je ime na britanskoj alternativnoj sceni, čiji se prvi dugosvirajući album očekuje 2. juna, a najavljuje ga video spot ”Waterslides”.

Pixx je alternativna r&b pjevačica, koja je premijeru imala 2015. godine s EP izdanjem ”Fall In”. Njene potpuno lične i melanholične priče o slomljenom srcu, te muzički izraz koji se oslanjao na folk, donijele su joj pohvale britanske kritike i pozivnice za turneje sa DaughterLush i Glass Animals.

Mlada, 21-godišnja pjevačica za početak ljeta pripremila je prvi album ”The Age Of Anxiety” – i usudila se na hrabar iskorak u odnosu na prvo izdanje.

Ona sada više nije akter onoga o čemu pjeva, već više posmatrač i tumač svijeta oko sebe, budući da je glavna tema albuma otuđenje mladih ljudi pod uticajem ‘novog svjetskog poretka’ kojim dominira pritisak socijalnih medija i politička turbulencija. Čak i naslov albuma je i naslov posljednje poeme engleskog pjesnika W.H. Audena, čija je tematika čovjekova borba za pronalazak svog mjesta u kapitalističkom svijetu podložnom stalnim promjenama.

Video za pjesmu ”Waterslides” pjevačica je snimila u Bilbau i spoj je futurističkih i prirodnih pejzaža ovog grada, čime ilustrira svoj san koji je bio inspiracija da napiše stihove.