manchester arena teror

Dangerous Woman Tour prekinut masakrom (foto-video)

Muzika - svijet Show Time

Neposredno nakon koncerta američke pop zvijezde Ariane Grande u Manchesteru, 22. 5., u napadu bombaša samoubice ubijeno je 22 mladih, a više od 50 posjetilaca je ranjeno.

Nažalost, moguća najava terorizma, koja se na Twiteru navodno pojavila par sati prije koncerta u Manchesteru, pretvorila se u noćnu moru – dok je publika napuštala dvoranu, bombaš samoubica aktivirao je improviziranu napravu i ubio mlade ljude, a Isil se opet ”pohvalio” novim zlodjelom.

Kako svjedoče reporteri i publika, niko nije odmah shvatio da se desila eksplozija, pomislili su da je riječ o nekom tehničkom problemu, a onda je nastala panika i ljudi su počeli trčati jedini preko drugih kako bi došli do najbližeg izlaza.

Ironično, svjetska turneja američke pop zvijezde zove se ”The Dangerous Woman”, po njezinom trećem studijskom albumu. Započela je 3. februara u Americi, a evropski dio 8. maja u Stockholmu. Poslije dva koncerta u Velikoj Britaniji, u Birminghamu i Dublinu, suludi teroristički masakr dogodio se u Manchesteru.

Iz štaba Ariane Grande su objavili da je pjevačica slomljena, u šoku i da se otkazuje nastavak turneje, koji je trebao slijediti 25. maja u Londonu, te Antwerpenu, Lodžu, Frankfurtu i dalje po Evropi.

U fotogaleriji The Manchester Evening Newsa vidi se samo djelić sinoćnjeg užasa u Manchesteru.