Blues rezervata - live

Blues rezervata pjesmom ”Naftne platforme” najavljuje album

Muzika - regija Show Time

Kruševačka garage blues rock grupa Blues rezervata predstavlja singl ”Naftne platforme”, novi studijski snimak nedugo nakon albuma “Evo ti ritam” iz 2016., najavljujući početak rada na novom izdanju.

Miks i produkciju pjesme obavio je Zoran Vasić (ZAA), a spot je urađen u “Košnica studiju” u Kruševcu i autorski ga potpisuju reditelj i direktor fotografije te kao kamerman i montažer Ivan Tasić, pomoćnik reditelja Nemanja Nikolić i organizator snimanja Miljan Miletić.

Novom temom bend se predstavlja u novoj, proširenoj postavi (sa bas gitarom) i zvukom kakav se može očekivati na trećem albumu, za koji se pjesme lagano pripremaju.

Blues Rezervata - Naftne platforme
Blues Rezervata – Naftne platforme

O tome frontmen Vladislav Vladica Radojević kaže: ”Imamo nekoliko novih pesama na kojima intenzivno radimo. Mogu da obećam da će ljubavne stvari biti još dublje, a pesme o socijalnim temama još britkije. Zvuk brusimo iz probe u probu i siguran sam da će publika imati još više razloga da uživa u našem rock and rollu.”

Blues rezervata se intenzivno pripremaju i za proljetnu turneju, koja započinje u beogradskom “Kuglašu” 19. maja, a završava 17. juna u Kladovu, na internacionalnom Border rock festivalu, gdje će nastupiti ispred Električnog orgazma i Jamesa Lega, američke dirty blues atrakcije na električnom klaviru.

Blues rezervata postoji od 2003., deset godina poslije objavili su debitantski album ”Kamen, duša, žica” za zagrebačku izdavačku kuću Slušaj najglasnije, a 2016. pod etiketom beogradskog Take it or leave it izlazi njihov drugi album ”Evo ti ritam”, koji je naišao na vrlo dobar prijem.

Postava benda: Vladica Radojević (glas, tekstovi, gitara), Dušan Milutinović (gitara), Nemanja Vidojević (gitara, prateći vokali), Uroš Vojinović (bubnjevi) i Aleksandar Nedeljković (bas gitara).