The Petting Blues Band

Za dobar blues je sasvim dovoljan i peting

Muzika - regija Show Time

Malo nježnosti, puno koketiranja, poneki poljubac… i užitak je potpun. Takav može biti blues u izvođenju novosadskog sastava zgodnog imena – The Petting Blues Band.

Sredinom 2008. godine u Novom Sadu su gitarista Milovan Đuđić Jimi i pjevač Dejan Zec okupili ekipu s istim ambicijama: da sviraju i populariziraju žanr koji i nije toliko popularan među mladom rock generacijom na ovim prostorima.

Da budemo dosljedni uvodnim asocijacijama – mladost uvijek traži nešto žešće.

Ipak, kad-tad mnoge blues neizbježno dotakne, koliko god ovaj stil nema puno posvećenih izvođača, kakvi su i The Petting Blues Band.

The Petting Blues Band
The Petting Blues Band

Od 2009. intenzivno sviraju svjetske blues standarde, naravno po probranim klubovima, a povremeno su nastupali i u formaciji “Tribute to Jimi Hendrix” i “Tribute to Cream”.

Nakon što se početkom 2012. bendu priključio Aljoša Molnar aka Yokozuna, bend ulazi u novo poglavlje autorskog rada, a krajem godine snima live album u novosadskom Studiju M.

Postavu The Petting Blues Banda čine Dejan Zec – Zeka (vokal, bass gitara), Nikola Vučetić (vokal, bubnjevi), Milovan Đuđić – Jimi (vokal, gitara) i Aljoša Molnar -Yokozuna (vokal), a povremenoi na koncertima s njima zasvira izvrsni ljevoruki gitarista Nenad Nikolić.

U ljeto 2016. njihov prvi studijski album Ridin’ s autorskim pjesmama objavljuje novosadski SKC.

Dok ne dobijemo spot neke od pjesama s albuma, evo jedne video zabilješke – Live in studio, snimljene u aprilu 2017.