NAGRADA_STATUS

Nagrada Status najboljim instrumentalistima

Muzika - regija Show Time

Neke su muzičke nagrade glamurozne, a neke statusni simboli, jer ih kolege dodjeljuju kolegama za vještine i vrhunske muzičke izvedbe. Takav je trofej Status, koji se u Hrvatkoj dodjeljuje više od 20 godina.

U Rijeci je priređena 21. dodjela nagrada Hrvatske glazbene unije ”Status”, namijenjena isključivo instrumentalistima koji su se radom, talentom i vrhunskom izvedbom istaknuli u prethodnoj godini.

Status se dodjeljuje u kategorijama jazza, etno muzike te zabavne/pop/rock/urbane muzike, a u ovoj potonjoj nagrade za 2016. godinu su dobili:

električna/akustična gitara – Zoran Čalić (Zoran Čalić Band, nekadašnji gitarist i kooautor u grupi Majke), bas gitaraMario Rašić (ex-Majke, Balkan Zoo Ensemble), klavijatureJurica Leikauff (Prljavo kazalište), bubnjeviMario Klarić (karlovački muzičar, poznat kao bubnjarski virtuoz nove generacije), saksofonArsen Ereš (muzičar koji je  još od ’80-ih sarađivao s brojnim poznatim grupama, počevši od Bijelog dugmeta), te u kategoriji harmonikaElvis Stanić.