Vladadivljan_live

Beograd koncertom i tribinom slavi rođendan Vlade Divljana

Muzika - regija Show Time

Veče posvećeno Vladi Divljanu, jednom od najvećih autora jugoslavenskog novog talasa, održava se večeras, 10. maja u Galeriji “Polet”, na dan njegovog rođenja.

O karijeri Vlade Divljana, o muzici i prijateljstvu, govore gosti tribine, muzičar Zdenko Kolar (basista Idola i prvi Divljanov saradnik još od grupa Merlin i Zvuk ulice, koji su prethodili Idolima), novinar Momčilo Moma Rajin, pijanista Aleksandar Šandorov, pjesnikinja Ana Marija Grbić, koja će predstaviti ideju knjige “Idoli i poslednji dan”, čije se objavljivanje očekuje na jesen ove godine u izdanju Kontrast izdavaštva, kao i Aleksandar Pavlić, predstavnik producentske kuće Strahill koja stoji iza “Nebeske teme“, dokumentarnog filma autora Mladena Matičevića o Vladi Divljanu.

U muzičkom dijelu programa najpoznatije hitove Idola će izvesti Željko Markuš (ex-Kristali, Pacifik), Pavle Pavičić (The Somethings, Igor Horozović (Rogi, Late For Coffee), Ivan Dedić Deda, Luna Škopelja, Ilija Zipevski i članovi bendova Trio Rifat i Ljubičice.