luul_live

Nova imena region-scene: Luul (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Kada je prije dvije godine preko noći ostao bez benda, zagrebački muzičar Ivan Lulić odlučio je nastaviti sam i tako nastaje njegov alter ego Luul.

U početku zamišljen kao instrumentalni projekt, Luul za prve psych pop singlove piše tekstove inspirirane situacijama iz vlastitog života.

Poslije dva singla, ”Sjećanja” i ”Nakon svega”, Luul je nedavno predstavio prvi video spot za novi singl ”Ovo nije kraj”, kojim je kompletirao debitantsko EP izdanje ”Nadam se da ovo nije kraj”.

Luul

”Nervozno iščekivanje kraja, gomilajuća nervoza i trenutak odluke naposljetku vode ka sretnom završetku, smirenosti i bezbrižnosti. Jer sve se uvijek završava baš onako kako treba završiti”, riječi su kojima Ivan Lulić opisuje svoju autorsku poetiku, izraženu i slikom u psihodeličnom spotu.

EP ”Nadam se da ovo nije kraj” izašao je 27. 4. pod etiketom izdavačke kuće više manje zauvijek za koju su početkom godine svoje debitantske i od kritike hvaljene albume objavili zagrebački synth pop Svemirko (album ”Vanilija”) i beogradska alter-rock četvorka Crvi (album ”Piše nam se dobro”).

”Psihodeličan shoegaze zvuk u suvremenim pop manirima Lulića i njegov autorski rad smještaju u kategoriju jednog od najperspektivnijih suvremenih glazbenih umjetnika”, prvi su dojmovi o početku karijere zagrebačkog muzičara.