Sunce ne izlazi u ovom gradu – alternativni pop za nebesku djecu

Muzika - regija Show Time

kids from the sky je pseudonim križevačkog autora i izvođača pravim imenom Teo Golub, koji je muzičke ideje počeo ostvarivati 2017. najprije kroz istoimeni bend, a sada ih ostvaruje kao solista.

– Ime benda je proizašlo od osjećaja nepripadanja sredini u kojoj se nalazimo, osjećaja kao da smo došli iz nekog drugog svijeta, – kaže Teo i nastavlja – Postoji mnogo mladih ljudi kojima je neugodno pričati o vlastitim strahovima i nesigurnostima, no mi želimo pokazati da je to sasvim u redu javno pokazati, a u našem slučaju želimo sve te negativne stvari pretvoriti u sredstvo koje će nas kao bend i njih kao slušatelje međusobno povezati.

Prvi ‘kids from the sky’ spot za pjesmu ”Another World” objavljen je još u jesen 2017. godine, kao uvod u album ”Echoes”, a u proljeće ove godine pojavio se zaključni broj tog izdanja, ”The Sun Doesn’t Rise in This Town”.

U ljeto 2019. izlazi ”Yellow Paradise”, prva pjesma koja je nastala nakon albuma ‘Echoes’ i s kojom Teo priču ‘kids from the sky’ nastavlja samostalno.

– Pjesma je nastala kao rezultat nezadovoljstva prema načinu na koji glazbena industrija plasira i prezentira glazbu, načinu na koji se u drugi plan stavlja prava vrijednost i smisao glazbe, a na prvo mjesto stavlja zarada, odnosno profit. Pjesma prezentira konstantnu borbu između onoga što izvođač želi stvoriti i onoga što mu nameće industrija, – kaže autor.

S minimalističkom electro-pop podlogom, pjesme ‘kidsa’ su, zapravo, najupečatljivije zbog zanimljive vokalne melodije. Vrijedi čuti.