S.U.S.

Sistematsko Uništavanje Sistema ili ‘trojka opet napada’

Muzika - regija Show Time

Beogradski punk’n’roll mornari S.U.S. objavili su dva video spota, ”Ja putujem” u jesen prošle godine i ”Za tvoje dobro” prije desetak dana, a njima je najavljen skorašnji izlazak njihovog albuma ”Slepi putnik”.

S.U.S. (ili punog naziva Sistematsko Uništavanje Sistema) na sceni su otprilike od početka milenija i sviraju punk’n’roll, što bi trebalo označiti da su pomiješali žestinu i melodičnost u zvuku, te buntovništvo i romantiku u temama, taman u mjeri koja im dopušta da budu i ozbiljni i satirični, i društveno angažirani i povremeno zabavni.

Prvi album ”Brend Imaginarne Revolucije” izdali su 2010. godine i poslije poduže diskografske pauze (koja nije značila i koncertnu) spremili su novi album, koji će se, uz digitalno izdanje, pojavini i na vinilu pod etiketom izdavačke kuće Odličan hrčak.

Dok ne dočekamo dugosvirajuće izdanje, pogledajte njihovu satiričnu video priču u kojoj svećenik istjeruje đavla iz benda koji pjeva protiv političara, a političar se, naravno, smješka i zabavlja dok ih sluša sa svojom švalerkom.