dizajn doma

Nekoliko jednostavnih i jeftinih ideja za uređenje doma

Dome slatki dome Metropol

Donosimo vam nekoliko jednostavnih ideja, kako da napravite vaš životni prostor privlačnim za svačije oko (i posebno vaše), a za to vam ne treba previše novca. Za ovo vam nije potreban majstor, jer sve možete uraditi sami. Prostor u kojem živite automatski je osvježen, a vi ćete beskrajno uživati.

Obložite zidove platnom:

Da bi posvijetlili prazne zidove, okačite platno obojeno unutrašnjom lateks bojom. Najbolje je da platno bude preko cijelog zida, a ne samo u jednom dijelu.

tanjiri na zidu

Okačite tanjire:

Tanjiri u neočekivanim bojama će definitivno osvježiti vaš zid. Bitno je da ne budu iste veličine i teksture, a najneobičniji tanjir stavite u sredinu, te oko njega redajte ostale.

Budite umjetnik:

Imate puno starih okvira za slike i ne znate šta ćete sa njima? Nacrtajte nešto jednostavno i ubacite u okvir. Tako možete pokazati svoju kreativnost, a vjerujemo da će se i drugima svidjeti. Možete i iskoristiti neparne kuhinjske rukavice! Ako se ne uklapaju u okvir, odsijecite dio rukavice te zalijepite ljepilom. Ostavite da se osuši preko noći i posao je završen.

Otkačeni dizajn:

Ne sviđa vam se platno na vašoj lampi? Evo jedne otkačene ideje: oblijepite platno tablicom slova (možete je naći na internetu i isprintati), a vrhove obložite trakom u boji i dobili ste lampu, koja izgleda veoma atraktivno.

lažno uzglavlje kreveta

Lažno uzglavlje kreveta:

Ako na krevetu nemate dasku za uzglavlje, to možete riješiti na jednostavan način. Potrebno je samo, da ofarbate dio na kojem bi se daska nalazila i stvar je riješena.

Galerija fotografija:

Prelistajte stare albume i izaberite neku od tema: vjenčanje, godišnji odmor, rođendan… Ubacite fotografije u identične okvire i okačite na zid.

Ogledalce, ogledalce:

Prostor možete definisati tako, što ćete u njega ubaciti ogledalo. Ogledalo će uvećati prostor i on će postati svijetliji. Da bi cijela priča postala prava drama, izaberite stari okvir koji će ogledalu dati raskoš.

Nijanse boja:

Prostor ćete osvježiti i ako se odlučite za različite boje abažura. Ograničite se na istu boju u jednoj sobi, a mi vam predlažemo paletu neutralnih nijansi.

svijeće

Svjetlost svijeća:

Svijeće najbolje izgledaju na gomili, posebno ako ih postavite na prostranoj površini, kao što je klun stolić. Što je veća površina, to bi i svijeće trebale biti veće. Na površinu stavite četiri do pet svijeća različite veličine, ali pazite da budu iste boje.

Unutrašnja spoljašnjost:

Vaš hodnik može izgledati spektakularno dodavanjem predmeta iz prirode. Uvijek možete ubaciti par kamenčića, koji će prostoru dati spoljašnji izgled, a najzanimljivije možete zalijepiti na kukice od vješalice.

Isti namještaj, druga namjena:

Nikako ne bacajte rasklimanu stolicu. Postavite je pored kreveta, te na nju stavite sat za buđenje ili lampu za čitanje.

Proširite prostor:

Tijesni prostor će se proširiti i soba će izgledati puno prostranije, ako u nju ubacite veliko ogledalo. Ovo je stari trik, a ogledalo bi trebalo biti veličine tri četvrtine zida.

hodnik ogledalo