Catrin Noise

Nova imena region-scene: Catrin Noise (Banja Luka)

Muzika BiH Show Time

Banjalučka kantautorica i pjevačica Catrin Noise u svijetu muzike već je deset godina, ali njezino ime je još malo poznato u široj javnosti, iako njen electro/dubstep/bass s prizvukom r’n’b zvuka zaslužuje pažnju.

Pravim Imenom Dijana Gajić, ova talentirana autorica kaže da se muzikom počela baviti iz znatiželje i tek je u slobodno vrijeme stvarala melodije. Rezultat je bio album ”Out”, koji je smostalno objavila 2011.

Kada je 2014. godine njezin singl ”Remember” objavljen u izdanju net-label izdavačke kuće Fwonk iz Velike Britanije, bio je to prvi ozbiljan znak da pjesme trip-hop, downtempo, electronic i pop zvuka, te njezino ”pretakanje buke u riječi” kojim izražava stav prema svijetu, zaista vrijede puno veće pažnje.

Povodom deset godina bavljenja muzikom, Catrin Noise je pjesmama sa svog albuma dala prvi put  dala i vizuelni identitet. Prva tri spota urađena su za ”Cold Weather”, ”Our Little Girl” i ”Destiny”, a danas je objavila i novi spot ”Told You One”, koji je uradila zajedno sa Ognjenom Radovićem.

Upoznajte mladu autoricu kroz njene spotove…