Kontakt konferencija

Korist za scenu: konferencija regionalnih muzičkih festivala

Muzika - regija Show Time

Novosadski Exit, zagrebački InMusic i splitska Ultra primjeri su da (i kod nas) veliki muzički festivali imaju i ogromni turistički potencijal. Iz toga je proizašla potreba umrežavanja organizatora i promotora, koji će se prvi puta okupiti na konferenciji Kontakt.

Prva konferencija pod nazivom Kontakt zakazana je za 23. i 24. 3. u prostoru beogradskog Elektropionira.

Tokom ta dva dana priređuju se tribine i prezentacije o festivalima kao promoterima gradova i kao turističkim destinacijama, predavanja na temu ”Festivali – od ideje do realizacije” i ”Savremena diskografija”, a kao prateći sadržaji za publiku najavljena je cjelodnevna muzička berza i večernji koncerti.

Prema objavljenim informacijama, na konferenciji će se pojaviti predstavnici najznačajnijih festivala iz zemalja našeg regiona, kao što su Exit, Love Fest, Indigo, Mikser festival, Arsenal, Nišville, Supernatural, Dev9t, Southern Soul, Outlook, Bedem fest, Sea Rock te bh. festivali Demo Fest i OK Fest.

Budući da je još otvoren poziv za zainteresirane izlagače (prijave na kontakt@kontakt.org.rs) očekuje se još puno predstavnika ostalih festivala, muzičkih udruženja, klubova, pa i turističkih organizacija, jer svi oni čine dio muzičke industrije.

Najvažniji, pak, rezultat ove konferencije trebao bi biti – poticaj svim većim gradovima u regionu da muzičke festivale prihvate kao ozbiljan poslovno-turistički potencijal, a to onda u krajnjoj liniji znači da se pruži veća podrška organizatorima, da bismo dobili još veći broj privlačnih festivala. Šta to donosi muzičkoj sceni suvišno je govoriti.