La Gef, rock grupa

La Gef? Nisu slavni, ali jesu originalni i otkačeni! Provjerite.

Muzika - regija Show Time

Zagorsko mjestašce Sveti Križ Žačretje većina ni u Hrvatskoj ne bi znala pronaći na karti. A još očekivati tamo jednu veselu, originalnu i otkačenu rokersku skupinu koja miješa hard rock, punk, folk i ska elemente!? A ni od bluesa ne bježe…

Bolji poznavaoci scene u Hrvatskoj znaju za grupu La Gef, jer se pojavljivala na HGF demo festivalu (jednom od najdugotrajnijih u regionu) i u svojoj četverogodišnjoj karijeri (okupili su se početkom 2013.) snimili su nekoliko zapaženih singlova.

Kada pročitate njihov u trećem licu napisan, a ipak vlastiti opis svoga opusa, ne možete se ne zakačiti: ”Glazba koju ovaj sastav izvodi je takozvana NeVeRoka, dakle Neka Versta Roka u koju su tako neoriginalno i neinventivno ubacili tek harmoniku i trubu. Njihove pjesme govore o svemu i svačemu, no nismo razumjeli točno o čemu, jer pjevaju na jeziku za kojeg kažu da je to onie terdi zagorski”.

Tu zagorsku ‘neku vrstu veselog rocka’ stvaraju i izvode Mario Piljek Bronx – gitara, Miroslav Ciglenečki Pink – truba, Alan Ivčec – bas gitara, Marko Škvorc – harmonika, Matej Petanjek – bubnjevi i Ivan Kovačić – vokal.

Iako blues mnoge asocira na omamljenost užarenog ljeta, La Gef je ponudio zimsku varijantu zagorskog bluesa.