Dino Merlin, mobiteli light show

Mobiteli na Merlinovom koncertu stvaraju svjetlosni show​!

Muzika BiH Show Time

Ova bi vijest mogla biti i u rubrici tehnologija: američki Offli.ne izradio je aplikaciju za mobitele, koja se pokreće na određenu pjesmu i stvara mobitel-lightshow na koncertu. Dino Merlin je prva domaća zvijezda koja će demonstrirati ovu novotariju.

Dino Merlin, već poznat po visokim produkcijskim standardima na sceni, nakon novogodišnjeg spektakla pred 100.000 ljudi u Sarajevu, sprema nešto posebno za nastavak turneje Hotel Nacional u 2017. godini. Najnovija koncertna tehnologija pomoću koje mobilni telefoni posjetilaca stvaraju  premijeru će imati na koncertima u švedskim gradovima Malmö (11.3), Göteborg (18.3) i Norrköping (25.3).

mobiteli light show

Riječ je o aplikaciji američke Offli.ne, vodeće svjetske mobilne platforme za engagement posjetilaca na live događajima, koja je do sada sarađivala sa brendovima poput Cirque de Soleil, NBC, HNL, Disney, i pripremila je pionirski poduhvat integracije mobilne tehnologije kojom publika postaje glavni akter uz pomoć video platna na kojem se oslikava svjetlosni show.

Sve što publika treba da uradi na najavljenim Merlinovim koncertima jeste da besplatno preuzme aplikaciju Offli.ne te je pokrene na pjesmi ”Sve dok te bude imalo” na kojoj je lightshow isprogramiran tako da že svaki uređaj svakog od posjetilaca imati svoju vlastitu ulogu među hiljadama drugih uređaja u dvorani, koji će uz taktove pjesme osvjetljavati noć.

mobiteli light show