FENA Novost: Zamjenik reisu-l-uleme posjetio gradsku upravu u Bihaću

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-22 15:38:39

Zamjenik reisu-l-uleme posjetio gradsku upravu u Bihaću

BIHAĆ, 22. decembra (FENA) – U okviru posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Smajić posjetio je gradsku upravu zajedno s dekanom fakulteta Fuadom Sedićem i bihaćkim muftijom Hasanom ef. Makićem.

U razgovoru s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, Smajić je upoznat o aktuelnoj situaciji u Bihaću, s akcentom na saradnju Islamske zajednice BiH i Grada Bihaća, saopćeno je iz gradonačelnikovog kabineta.

Gradonačelnik je istaknuo da je Islamska zajednica u BiH dio šire društvene zajednice i nezaobilazan faktor u razvoju države BiH te dodao da je gradska uprava uvijek bila i da će ostati partner Islamskoj zajednici i svim drugim vjerskim zajednicama u BiH. 

– Razgovarali smo i o problemu koji Islamski pedagoški fakultet u Bihaću ima oko uknjižavanja zemljišta i dogovorili se da zajednički timovi gradske uprave i fakulteta ulože maksimum napora kako bi se našlo rješenje ovog problema – rekao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hLdNLc