FENA Novost: Uspješno završena policijska vježba Crne Gore i SAD-a

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-22 15:34:26

Uspješno završena policijska vježba Crne Gore i SAD-a

PODGORICA, 22. prosinca (FENA) – Službenici Posebne jedinice policije (PJP) Uprave policije MUP-a Crne Gore uspješno su završili združenu kombiniranu vježbu i obuku s pripadnicima specijalnih snaga SAD-a, koja je u Crnoj Gori održavana od 1. do 22. prosinca ove godine.

Obuka je realizirana u organizaciji programa za pružanje pomoći u kaznenim istragama Ministarstva pravde i Veleposlanstva SAD-a, kao nastavak kvalitetne profesionalne suradnje, a u cilju održanja interoperabilnosti oružanih formacija SAD-a i Crne Gore, priopćeno je iz MUP-a Crne Gore.

Obuku su proveli instruktori Oružanih snaga SAD-a – Operativnog odreda specijalnih snaga, a odnosila se na vještine borbenog gađanja, sanitetsku obuku, borbu u bliskom prostoru (CQB), taktiku manjih jedinica, kao i na planiranje misija.

Tijekom obuke policijski službenici PJP-a obnovili su i unaprijedili znanja i vještine iz navedenih oblasti, kako bi u budućnosti mogli odgovoriti na sve sigurnosne izazove, a posebno kada je u pitanju borba protiv terorizma.

 

(FENA) G.P.

http://ift.tt/2ifl5s2