FENA Novost: Druženje sa djecom u savjetovalištima Pedijatrijske klinike Jezero

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-07 14:35:38

Druženje sa djecom u savjetovalištima Pedijatrijske klinike Jezero

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) – Petog dana obilježavanja Dječije nedjelje, Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” je za djecu u savjetovalištima Pedijatrijske klinike Jezero pripremilo niz aktivnosti.

Djeci koja su imala kontrolne preglede podijeljene su voćne salate sa pudingom od čia bobica, limunada, čaj. Djecu su uveseljevali i klovnovi iz Udruženja “Srce puno osmijeha”, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”. 

Druženju su prisustvovali i direktor Pedijatrijske klinike Jezero Edo Hasanbegović, te glavne sestre Senka Fatić i Alma Hadžić.

Ciljna grupa aktivnosti Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” su djeca koja se liječe ili su se liječila od malignih oboljenja na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike Jezero, a danas je druženje upriličeno sa svom djecom koja su došla na kontrolne preglede. 

Aktivnosti u okviru obilježavanja Dječije nedjelje finansiralo je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

(FENA) D.V.